Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Landskapsmaleri frå Ulvik. Foto.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Filmreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss.

Klassikarar for framtida

Me løftar me fram norske romanar frå åra 2013 -2017 med klassikarpotensiale. Prosjektet er eit samarbeid med Lom bibliotek, og er støtta av Fritt ord. I biblioteket får du eit hefte der du kryssar av for lesene bøker, Januar 2020 trekker me ein vinnar som får ein signert klassikar.

Klassikarar for framtida

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleden.

Les meir »

Kjenner du til dei digitale tenestene våre?

Samnanger folkebibliotek samarbeider med dei andre biblioteka i Hordaland, og er ein del av eit landsdekkande biblioteknettverk i Noreg. På den måten kan vi tilby ei rekkje digitale tenester til innbyggjarane.

Les meir »
Kjenner du til dei digitale tenestene våre?

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet

Velkomen til biblioteket ditt!

Nyebiblioteket går inn i sitt andre år. Me gler oss over stadig nye lånarar og planlegg mange kjekke arrangement utover hausten og vinteren.
Her vert det Forfattarbesøk, Barnebokveka, Strikkekafe, Teikneserieutstilling og mykje mykje meir, i tett samarbeid mellom biblioteket og Frivilligsentralen.

Les meir »
Velkomen til biblioteket ditt!

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Les meir »
Eit lauvtre med synlege røter. Foto