Bok til alle

Rett bok til rett lesar

Bok til alle

Livet, kjærleiken og havet: noveller

«Om ettermiddagen satt Waldemar Brun ved skrivebordet under påskudd av å skrive brev. Han skrev ett brev hver dag. Han skrev oppmuntrende brev til mennesker han ikke kjente, men han fikk aldri svar fra noen av dem.»

Livet, kjærleiken og havet: noveller

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Biblioteket er ope

Biblioteket har vanlege opningstider

Biblioteket er ope

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Les eit dikt!

I krisetider kan det poetiske språket få ein særleg funksjon for å beskrive det vi kjenner. 21. mars er Verdas poesidag. Her får du tips til poesi om å vere åleine saman, og om vennlegheit og vilje til å ta vare på kvarandre. Dikta finn du mellom anna i Nasjonalbiblioteket si digitale Bokhylla.

Les eit dikt!

Brettspel-biblioteket

Ta med ein ven, spel Ludo, Sjakk, Alias, Fantorangen eller eit av dei andre spela me har.

Brettspel-biblioteket