Låner du e-bøker på biblioteket?

Frå 1. juli 2019 kan du berre bruke BookBites-appen til å låne e-bøker og digitale lydbøker frå biblioteket vårt. Du kan du ikkje lenger nytte eBokBib til å låne frå oss.

Les meir »

Korleis får du barnet til å sove?

Gode råd om barn og søvn er av og til dyre. Her får du nokre heilt gratis.

Les meir »
Eit spedbarn i djup søvn. Foto

Kva er miljøstatus hos meg?

Ferske tal frå "Hold Norge rent" viser at over 40 000 frivillige deltok i strandryddeveka i vår. 46 tonn avfall vart samla inn under 1350 ulike aksjonar. Sjekk også den gratis appen frå miljøstatus.no for å finne anna informasjon om miljøet der du er akkurat no.

Les meir »
Kva er miljøstatus hos meg?

Sommarles er i gang!

Den digitale lesekampanjen Sommarles.no er igang. Saman med barn frå over 380 andre kommunar, kan alle som går i 1. - 7. klasse (pluss dei som skal byrja i 1.klasse) vere med på Noregs kulaste lesekampanje! Sommarles.no har vore ein stor suksess gjennom fleire år, og i fjor deltok meir enn 105 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mykje dei berre orkar i løpet av ein lang sommarferie.

Logo Sommarles.no

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Les meir »
Landskapsmaleri frå Ulvik. Foto.

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Her skriv ho om å endra vanar og korleis regelmessige måltid kan vera ein god start for dei fleste av oss.

Les ein moderne Klassikar

Me løftar me fram norske romanar frå åra 2013-2017 med klassikarpotensiale. Prosjektet er eit samarbeid med Lom bibliotek, og er støtta av Fritt Ord. I biblioteket får du eit hefte der du kryssar av for bøkene du har lest. I januar 2020 trekker me ein vinnar som får ein signert klassikar.

Les ein moderne Klassikar

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleden.

Les meir »

Kjenner du til dei digitale tenestene våre?

Samnanger folkebibliotek samarbeider med dei andre biblioteka i Hordaland, og er ein del av eit landsdekkande biblioteknettverk i Noreg. På den måten kan vi tilby ei rekkje digitale tenester til innbyggjarane.

Les meir »
Kjenner du til dei digitale tenestene våre?

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet